21 Şubat 2011 Pazartesi

Hardallı Patates Salatası

                                                          Tarif Ayrıntıları Türk Mutfağı 
Türü
: Salata
Pişirme Süresi
: 25 dk
Beslenme Tipi
: Vejetaryen
Pişirme Şekli
: Tencere
Zorluk
: Kolay
Kişi Sayısı
: 6-8
Tarif Malzemeleri
  • 6 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz-karabiber
  • 1 çorba kasesi yogurt (sosu için)
  • 1 çorba kaşığı hardal (sosu için)
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı (sosu için)
  • 1 adet limon (sos için)
  • 4 adet taze soğan

Tarifin Hazırlanışı

PATATESLERİMİZİ HAŞLAYIP KABUKLARINI SOYUYORUZ VE KÜP ŞEKLİNDE DOĞRUYORUZ. TAZE SOĞANLARIMIZI DA AYIKLAYIP İNCE İNCE DOĞRUYORUZ. MAYDANOZU DA AYNI ŞEKİLDE DOĞRAYIP TUZ VE KARABİBERİMİZİ EKLEYİP HARMANLIYORUZ. BİR KASE İÇİNDE HARDALI LİMON SUYUNU VE YOĞURDU ÇIRPIP ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ ZEYTİNYAĞINI DÖKÜP SOSUMUZU HAZIRLANIYORUZ. SOSUMUZLA SALATAMIZI KARIŞTIRIP SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder